donderdag 18 april 2013

niet model-leven-dag, pimp-my-werkplek, patroon Onno knuffel uil

Met rode blosjes op de kaken, schoorvoetend, stamelend.. mijn excuses!! Ik beloofde jullie gister de post van 'het kleine kunstwerkjes project'.. maar het is inmiddels vandaag, en hij staat nog niet online..? zo..leg maar eens even uit..

Gister was zo'n dag, jullie kennen m vast wel, zo'n dag die niet op facebook gaat. Omdat deze niet in de categorie model-leven-dag valt, waar geen prachtige instagram foto's met lachende gezichten en bijpassende gezellige-en-oh-zo-grappige berichtjes van zijn. Zo'n dag waarin vanalles mislukt, je minder dappere kant naar boven drijft, niets loopt zoals het zo moeten, waarin het choas all-over is en waar je aan het einde van de dag uitgeput in joggingbroek op de bank ploft en alleen de troostende knuffel van vriendlief de boel nog een klein beetje goedmaakt..

Om dit gebeuren goed te maken ga ik vandaag voor 2 posts!(geen idee of jullie erop zitten te wachten, dat hoop ik dan maar..;)) In deze eerste post wil ik pimp-my-werkplek en het patroon van Onno uil laten zien. Om te beginnen met pimp-my-werkplek. Sinds 4 jaar ben ik toe aan mijn vijfde werkplek(!). Het begon in mijn studentenkamertje waar ik in 1 kamer van 18m2 mijn bed, bank, eettafel, kledingkast en bureau met naaimachine had gepropt. Dit resulteerde in overal stof, lintjes, garen, verf etc. Hetzelfde gebeurde in het miniappartementje waar ik met vriendlief ging samenwonen. In dit twee-kamer appartement had ik de halve woonkamer in gebruik genomen met mijn knutsels. Toen hij zijn glas drinken nergens meer kwijt kon heeft hij mij toch vriendelijk verzocht om eens te kijken of de zolder geen geschikte plek was voor mijn hobby. Zo gezegd zo gedaan, en ik genoot van mijn eerste 'echte' werkplek. Oké, ik moest dan wel met een vlizotrap naar boven en kon nét rechtop staan en vanwege het schuine dak alleen in het midden, maar het was wel echt mijn plekje. Toen we een jaar geleden zijn verhuisd naar een heerlijk huis met voldoende kamers (en tuin:)) mocht ik kiezen.. Nou, de zolder leek me wel wat. De ruimte moest ik delen met wasmachine en droger maar deze stille vrienden leken me geen probleem. Wat echter wel een probleem bleek was ikzelf, ik bleef maar spullen verzamelen en als de was dan op het rekje hing te drogen was er algauw plek te kort. Wéér werkplek verhuizen. Wat ik nodig had was de logeerkamer én een goed opberg-kast systeem. Een kast met heel veel plankjes, diep genoeg en een waarvan de deurtjes dichtkonden, maar dan wél een leuke.. dit bleek een lastige zoektocht, dus besloot ik zelf een kast leuk te maken:Hoe maakte ik deze? Dit zijn gewoon twee Ikea-kasten met vitrine ruitjes. Deze beplakte ik aan de binnen- en buitenkant van de ruitjes met vanalles wat ik maar kon vinden en leuk vond. cadeaupapier, behang, flow kaartjes, patroonkartonnetjes, oude reclame advertenties, strijkapplicaties. Gemakkelijk om te maken en het resultaat: een vrolijke, geheel naar eigen wens te 'pimpen' en alle spulletjes netjes opgeborgen! Misschien een idee voor rondslingerende knutselspulletjes?

Dan Onno knuffel uil:


Onno Uil (en Johny Muis) maakte ik alweer een tijd geleden maar het leek mij wel leuk om het patroon van Onno hier op mijn blog te delen. Misschien is er iemand die het leuk vindt om Onno zelf te maken. Voor Onno is stevige (rib)stof nodig, een aantal vrolijke stofjes en biesjes. Het patroon is eenvoudig en als volgt, als het goed is krijgen jullie bij het klikken op deze afbeelding het orginele (ware grootte) patroon:

patroon Onno Uil
Ik ga nu snel verder met post 2.. het kleine kunstwerkjes project! :)

Fijne dag!
Suus

ps. In mijn vorige post bedankte ik Marmarel vanwege haar stukje op haar blog over mijn blog.. maar ook tantejannieRia en Samantha schreven iets liefs.. dus dat wil ik toch wel heel graag niet zomaar voorbij laten gaan zonder hardop dankjewel te zeggen! en dan beste mensen ik zou het heel naar vinden als ik iemand vergeet.. dus aub meld u wanneer ik iets over het hoofd heb gezien!

11 opmerkingen:

 1. De kast is wel heel erg gaaf geworden! Niet mijn kleuren, maar daarom niet minder mooi!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wauw wauw, wat een ontzettend gave kast!
  En wat kun je jouw minder geslaagde dag mooi verwoorden. En geloof me.... deze dagen komen bij een ieder van ons wel voorbij hoor! (Maar goed dat ik geen FB heb, daar zou ik alleen maar doodongelukkig van worden!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je die kast leuk gepimpt zeg...heel origineel!! Bedankt voor het delen van het leuke 'Onno' patroontje, lief van je! ...en zulke dagen heb ik nou echt nooit *zou ze me geloven...LOL*
  Kalm aan hoor, we zien het vanzelf wel verschijnen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw...die kast is echt TE GEK!!
  Liefs Theetje...
  Heel herkenbaar, die dagen...heel herkenbaar:(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gave kast heb je gemaakt! Ik vind het zo leuk dat alle deurtjes weer anders zijn.. Dit ga ik onthouden voor mijn eigen scrapkast!:) ~Liefs Else-Marie~

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de kast ook supergaaf! Ik hou er wel van! Super! Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gweldig idee, die kast! De uil (en de muis) is heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw! Wat een gave kast zeg! Later als ik groot ben zou ik ook wel zoiets willen: lekker groot en vrolijk! Mooi! En wat betreft het stukje over 'het kleine kunstwerkjes project': Geen dank hoor! Ik schrijf graag over leuke dingen / initiatieven! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wow die kast is echt superrr. Love it!
  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super, zowel de kast als de naaiprojecten! Die uil ga ik zeker eens maken, ben net m'n stofjes aan 't uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel leuk als je een berichtje achterlaat, lees ze met heel veel plezier!