zondag 24 maart 2013

Een zakje vol geluk!

you've got mail.. hoe leuk is het om dit schattige zakje op je deurmat te vinden? Speciaal voor jou gemaakt met een speciale boodschap.. veel geluk, liefs, veel succes, sterkte of zomaar omdat je lief bent..

Ik kwam om dit idee eigenlijk door een heel verdrietige gelegenheid. Ik probeerde een troostende rouwkaart te schrijven... maar wat valt er te zeggen tegen iemand waarvan zijn/haar hele wereld is ingestort? Soms is het mooi om op een andere manier een hart onder de riem te steken of iemand te laten zien dat je om hem of haar geeft. Zo kwam ik op het zakje vol ... (zelf in te vullen). Heel gemakkelijk (en goedkoop!) om zelf te maken en heel speciaal om te geven! Inhoud van het zakje, sleutelhanger met gelukspopje, hartjes hanger met persoonlijke boodschap, geluksthee, bloemzaadjes om je eigen bloemetje te kweken. Hieronder vind je een werkbeschrijving:

a bag of happiness - een zakje vol geluk

Benodigdheden:
restjes stof
leuke papiertjes (bv. patroonpapier van de action 1,60)
houten hartjes (bv. Dille&Kamille 0.25ct)
sleutelhangers (bv. bij Xenos ong. 2 euro)
lijm
houten kralen
borduurgaren (bv. Hema 2euro per bol)
een zakje bloemenzaadjes (bv action 0,69ct)
evt. doorzichtige sealzakjes voor de zaadjes (hier de zakjes gebruikt waar bij nieuwe kleding vaak extra knoopjes inzitten)
pure thee (bv verkrijgbaar bij Jumbo ong. 2euro)
theefilters (bv verkrijgbaar bij Jumbo ong. 2euro)
seal zakje (hierbij de zakjes waar de houten hartjes inzaten gebruikt
lintje of draadje om zakje te sluiten (hier draadjes met papieren bloem gebruikt)

Werkbeschrijving:
Je begint met het houten hartje, legt dit op een stukje mooi papier en tekent langs het hartje. Dit knip je uit en plakt je op het hartje. Op de achterkant doe je hetzelfde. Dan schrijf je je persoonlijke boodschap hierop of op een apart blaadje wat je uitknipt en erop plakt. Dan kan de hart-hanger aan de sleutelhanger.
Voor het gelukspoppetje rijg je een aantal draden door een grote naald, de twee kralen voor het hoofdje en lijfje eraan, nog een keer terug met de naald en bovenaan een lus overhouden. Onderaan een knoop erin. Eventueel schilder je nog een gezichtje op het popje. Ook dit kan aan de sleutelhanger.
De bloemzaadjes laat je in het zakje waar ze inzitten of stop je in een doorzichtig sealzakje (ik heb de zakjes gebruikt die aan nieuwe kleren hangen met extra knoopjes erin). Je knipt een rechthoek ter breedte van je zadenzakje uit een mooi papiertje en schrijft op de achterkant hoe de bloemetjes geplant kunnen worden. Dit vouw je dubbel en plak je met plakband om het zadenzakje. Op de voorkant plak je een apart papiertje met de naam van de bloemen die in het zadenzakje zitten.
Voor de geluks- (of andere)thee heb je pure thee en theefilters nodig. Je vouwt het gevulde theefilter op en stopt het in een seal zakje. Ik heb de zakjes waar ik de houtenhartjes in kocht hiervoor gebruikt. Je knipt nog een labeltje uit mooi papier waar je opschrijft welke thee erin zit en dit stop je bij de thee in het zakje.
Dan het stoffen zakje, hiervoor heb je een lap stof van ong. 30cm bij 15cm nodig. Deze vouw je dubbel met de goede kant naar binnen. bij de opening vouw je nog 3 cm stof om. Dit steek je vast. Je stikt langs beide kanten en draait het zakje op! klaar! Alles kan erin en het zakje sluiten met een draadje of lintje met een kaartje eraan.
 
Succes en veel plezier!
Suus
 

2 opmerkingen:

  1. Wat een inspirerende blog hier , geraak gewoonweg niet uitgekeken, bedankt om te delen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankjewel voor je leuke reactie, fijn om te lezen!:)

      Verwijderen

Ik vind het heel leuk als je een berichtje achterlaat, lees ze met heel veel plezier!